Hotové šialenstvo v ústach. Pudingová dobrota s luxusné čokoládovou polevou. Pritom nenáročný na prípravu – zvládnu ho aj začínajúce pekárky.

Suroviny

Cesto:

2 šálky cukru
4 ks vajec
2,5 šálky hladkej múky
1 šálka mlieka
3/4 šálky rastlinného oleja
2 a 1/4 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička vanilky

Náplň:

2 bal.vanilkový puding
700 ml mlieko

Poleva:

230 g čokoláda
1 šálka smotany na šľahanie

Postup prípravy

1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkou do peny a postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva striedavo s mliekom a rastlinným olejom. Pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 23 x 33 cm. Plech sme vymastili tukom a vysypali hrubou múkou (môžete použiť aj papier na pečenie). Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata. Upečené cesto vyberieme, druhou stranou varešky urobíme dierky a necháme vychladnúť.

2. Klasicky si pripravíme vanilkový puding. Môžeme pridať aj cukor, každý podľa toho, aký sladký koláč chce. Navrstvíme na vychladnuté cesto a pekne uhladíme. Necháme vychladnúť.

3. Smotanu ohrejeme na miernom ohni, ale nevaríme. Keď máme smotanu ohriatu, odstavíme ju z ohňa a pridáme na kúsky nalámanú čokoládou. Miešaním ju rozpustíme a navrstvíme na vychladnutý puding. Odložíme do chladničky a podávame. Dobrú chuť!