Naháňa vás chuť na sladké a neviete, čo rýchlo upiecť? Máme pre vás riešenie. Japonský tvarohový koláč máte ihneď hotový a stačí vám na neho 3 základné ingrediencie, ktoré má každý doma …

Máte radi ľahké tvarohové dezerty? Dnes sme si pre vás pripravili obmenu klasického cheescake, vystačíte si totiž len s tromi ingredienciami! Navyše vám celá príprava torty zaberie necelú hodinku, a tak ho môžete upiecť, kedykoľvek si spomeniete. Tento recept obletel svet internetu a dočkal sa veľkého úspechu. Recept je nasledujúci.

Čo budete potrebovať:

3 vajíčka
120 g bielej čokolády
120 g tvarohu

Postup:

1. Oddelíme si bielka od žĺtkov.
2. Ďalej predhrejeme rúru na 170 stupňov.
3. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a počkáme, až vychladne.
4. Potom ju pridáme do tvarohu, ktorý by nemal byť studený priamo z chladničky, ale odstáť v izbovej teplote.
5. Pridáme žĺtky a všetko dôkladne zamiešame.
6. Ako ďalšie si vyšľaháme bielka na sneh a opäť všetko premiešame.
7. Pripravíme si pekáč a sklenenú misku na pečenie s priemerom 15 cm.
8. Potrebovať budeme aj papier na pečenie. Jedna časť bude kopírovať dno nádoby a ďalšie zase zakryje steny.
9. Celú zmes vlejeme do nádoby a položíme na pekáč, ktorý podlejeme horúcou vodou!
10. Koláč sa pečie 15 minút na 170 stupňov a potom sa nechá dôjsť ďalších 15 minút vo vypnutej rúre.