Na prvý pohľad sa vám určite zdá, že táto dokonalá tortička je náročná na prípravu. No poteším vás! Je naozaj veľmi jednoduchá, je svieža a ja ju robím už veľmi dlhú dobu. Všetci čo ochutnali boli nadšení!

 

Tortička pozostáva z piškótového cesta (mám svoje overené, ktoré sa veľmi hodí k chuti plniek), z plnky a džemu.

Suroviny na piškótové cesto:

  • 200g kryštálový cukor
  • 200g hladká múka
  • 4x vajíčko
  • 1x vanilínový cukor
  • 1x prášok do pečiva
  • 1dcl vlažnej vody
  • 1dcl olej

Suroviny na plnku:

  • 250g mascarpone
  • práškový cukor (podľa chuti, ja ho tam dávam minimum)
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • vanilkový extrakt

Suroviny na džem:

  • 300g maliny (mrazené alebo čerstvé)
  • kryštálový cukor
  • solamyl

 

Postup:

Ako prvé si pripravíme cesto. Oddelíme si 4 žĺtka od bielkov a tie nachvíľku odložíme. Zmiešame si kryštálový aj vanilínový cukor so 4 žĺtkami, prídáme vlažnú vodu a tiež olej mixujeme do penista.

Ďalej pridáme hladkú múku a prášok do pečiva. Všetko poriadne vymiešame. Vyšľaháme si bielka, ktoré nám ostali a vzniknutý sneh zmiešame so zvyšným cestom.

Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Pečieme 35 min na 180 stupňov, každá sa ale riaďte svojou rúrou s ktorou máte skúsenosti.

Kým sa pečie cesto urobíme si džem – pasírované maliny. Do väčšieho hrnca dáme variť maliny s cukrom a troškou vody. Cukor je tam na to, aby to zhustlo a aby maliny neboli kyslé. Varíme asi hodinu, maliny musia byť rozvarené. Potom maliny vylejeme do sitka a pasírujeme. Hmota, ktorá nám vznikla by mala byť hustejšia. Pokiaľ taká nie je, pomôžeme si troškou solamylu a necháme vychladnúť.

Nakoniec si pripravíme plnku. Šlahačkovú smotanu poriadne vymixujeme a zmiešame to s mascarpone. Pridáme cukor podľa chuti a trošku vanilkového extraktu kvôli aróme.

Ak chcete viacposchodovú tortu, budete musieť urobiť dve cestá.

Keď cesto vychladne prekrojte ho ma polovicu. Prvá vrstva je džem, určite ním nešetrite a na to s pomocou sáčku na zdobenie pridajte plnku (aby sa vám nešmýkalo). Takto opakujte každé poschodie a na vrch ozdobte čerstvými malinami.

Dobru chuť!