Fantastická jahodová bublanina, ktorá je hotová už za 7 minút. Potom ju stačí vložiť do rúry a po upečení máte za pár minút skvelý dezert ku kávičke…

Potrebujeme:

1 biely jogurt (kelímok od jogurtu nám bude slúžiť ako odmerka na ďalšie suroviny)
2 kelímky hladkej múky
½ téglika oleja
½ téglika kryštálového cukru
1 bal. vanilkového cukru
2 vajíčka
1 bal. prášku do pečiva
50 g čokolády
2 kelímky umytých čerstvých jahôd

Postup:

1. Cukor ušľaháme s vajíčkami a vanilkovým cukrom do peny. Potom do zmesi pridáme postupne biely jogurt, hladkú múku, olej a prášok do pečiva.

2. Všetko šľaháme 1 minútu.

3. Do cesta pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a poriadne premiešame.

4. Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech, aby sa koláč neprilepil.

5. Na cesto poukladáme na polovicu nakrájané jahody.

6. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 až 35 minút pri 180 stupňov.

7. Po upečení necháme na plechu vychladnúť aspoň 10 minút.

8. Po vychladnutí koláč posypeme práškovým cukrom a jahodová bublanina je hotová.

Dobrú chuť!