Tento koláč je naozaj jednoduchý a rýchly. Zvládne ho úplne každý a nevyžaduje žiadne kulinárske zručnosti. Koláč môžete pripraviť kedykoľvek, pretože jablká sú k dostaniu vždy. Som si istá, že si tento recept zamilujete natoľko, že jablká už nikdy nebudete pripravovať inak….

Vždy som milovala štrúdľu, ale tento koláč si našiel 1 miesto v mojom srdci. Vždy ho pripravujem s radosťou a láskou, pretože viem, že aj moji najmenší ho milujú a nie je nič lepšie než vidieť detský úsmev plný radosti. Tak sa poďte pustiť do prípravy tohto lahodného múčnika.

Ingrediencie

hrnček krupica
hrnček hladkej múky
hrnček cukru
balenie prášku do pečiva
balenie vanilkového cukru
jablká, zbavená jadrovníky a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
strúhanej maslo podľa potreby

Postup

  1. Všetky suché prísady si zmiešajte vo väčšej mise.
  2. Formu na koláč vymažte olejom / maslom a vysypte múkou.
  3. Na dno nasypte toľko múčkovej zmesi, aby ho nebolo vidieť.
  4. Na zmes dajte nastrúhané osladené jablká.
  5. Opäť pridajte múčnu zmes, kým jablká nebudú zakryté. Tento postup opakujte talk dlho, kým nespotrebujete všetky jablká a múčnu zmes.
  6. Nakoniec nastrúhajte na múčnik maslo, tak aby zakrylo celý povrch.
  7. Dajte do rúry a nechajte piecť 40 minút na 190 ° C.