náplň

  • 100 g cukru
  • 150 g jahôd
  • 120 g smotany na šľahanie
  • 150 g mascarpone

Postup:

  1. Rozpustené maslo zmiešajte s rozdrvenými sušienkami. Z tejto zmesi vymiešajte cesto, ktoré rozdeľte na dve polovice.
  2. Prvú polovicu namačkajte na dno a po bokoch tortovej formy a nechajte v chlade odpočinúť.
  3. Druhú časť cesta dajte do nejakej chladnejšej miestnosti.
  4. Medzitým pripravte krém – vyšľahajte smotanu na šľahanie a v druhej miske vyšľahajte mascarpone s cukrom. Potom tieto zmesi zmiešajte dohromady a pridajte ešte jahody.
  5. Krém následne navrstvite na cesto, ktoré máte v tortovej forme a na záver nastrúhajte alebo nadrobte druhú polovicu cesta.
  6. Tortu podávajte vychladený a poprášené práškovým cukrom.

Ak sa Vám tento článok páči, môžete ho komentovať, diskutovať a budeme radi, ak ho budete zdieľať pre svojich známych. Robíme to s ochotou hlavne pre vás, našich fanúšikov. Nezabudnite nás podporiť kliknutím na LIKE 🙂